Stor jubileumskonsert på Sortland og i Svolvær

Storslått jubileumskonsert med regionens eget symfoniorkester! Lofoten og Vesterålens Orkesterforening fyller hele 40 år.  På feiringen har jubilanten fått med seg stjernedirigent Rolf Gupta, toppcellist Aage Kvalbein og talentfulle solister fra Musikklinja, Sortland vgs.

Det blir bl.a. uroppførelse av komponisten Ketil Veas verk, «Marmælen». Jubileumskonsertene blir lørdag den 24. i Kulturfabrikken, Sortland og søndag den 25. oktober i Lofoten kulturhus, Svolvær.

Aage Kvalbein er en av Norges mest markante musikere. Han har vært kritikerrost med overskrifter som «lysende», «fantastisk», «suveren» og har turnert i de fleste europeiske land samt USA, Sør-Amerika, Russland, Korea og Kina. Han har tidligere hatt flere solistoppdrag med LVO. På jubileumskonserten er han solist i Edward Elgars vakre cellokonsert.

Rolf Gupta er en av landets fremste dirigenter. Han var tidligere sjefsdirigent for Kringkastingsorkesteret (KORK) og Det Norske Barokkorkester, og fram til sommeren 2013 sjefsdirigent og kunstnerisk leder av Kristiansand Symfoniorkester. Han har dirigert Oslo Filharmoniske Orkester og en rekke orkestre rundt i Europa.

Urframførelse. Komponisten Ketil Vea skriver om verket «Marmælen» som skal urframføres: «Mitt lille, upretensiøse orkesterstykke «Marmælen» er et av mange spontane impresjoner omkring havet». En av forestillingene om eventyrskikkelsen marmælen er at den kan se inn i fremtiden, åpenbare skjulte ting og fremføre spådommer.

LVO stiller med fullt symfoniorkester i mange aldersklasser. En rekke profesjonelle musikere, mange av dem «vokst opp» i orkesteret, er spesielt engasjert til denne jubileumsproduksjonen. Konserten avsluttes med Finale fra Beethovens 5. symfoni der musikkelever fra alle kulturskolene i LoVe er invitert til å spille med.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.