Om orkesteret

Et langstrakt symfoniorkester
Lofoten og Vesterålen Orkesterforening er et semi-profesjonelt symfoniorkester med rundt 45 faste musikere. Det består av unge og voksne amatører i et stort aldersspenn, samt profesjonelle musikere bosatt i regionen. Til konsertene engasjeres også andre profesjonelle etter behov. Konsertene arrangeres etter en turné-plan til alle de ni kommunene som samarbeider om orkesteret. Utviklingen de siste 10 årene har gjort det mulig å lage topp-profesjonelle produksjoner i de nye kulturhusene.

Musikalsk arnested
LVO har vært og er et arnested for musikere både i det profesjonelle og det frivillige musikklivet. Det arrangeres jevnlig en juniorsamling der barn og unge fra alle kulturskolene inviteres og får opplæring, noe som gjør LVO til en slags regional orkesterskole. Nærmere 40 av de som gjennom årene har «vokst opp» i orkesteret, er i dag profesjonelle musikere rundt i Norge og i utlandet. Ikke få av disse har vært solister på LVOs Unge talenter-konserter som arrangeres med jevne mellomrom.

Foto: Mats Iversen Vangen

Langstrakt
Musikerne bor svært spredt. Det er 300 km fra Andenes i nord til Sørvågen i sør. Derfor har samspillet i LVO så stor betydning for hver enkelt. LVO er en frivillig organisasjon som kjøper enkelte profesjonelle tjenester. Den desentraliserte driften gjør orkesteret enestående i landssammenheng, men driftsformen er sårbar, ikke minst på det økonomiske området. LVO har mottatt Nordland fylkeskommunes kulturpris.

Toppsolister
Av prosjekter som har vært arrangert de siste årene kan nevnes solistkonserter med cellisten Aage Kvalbein, fiolinisten Arve Tellefsen, sangerinnen Marianne Beathe Kielland, artisten Halvdan Sivertsen og tubaisten Øystein Baadsvik.

Vi ønsker nye voksne amatører og ungdom velkommen til orkesteret. Ta kontakt!

Foto: Tom Helstad/ Mats Iversen Vangen/ Monica White

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.