Ni dyktige unge talenter til Leknes

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening utlyste i vår et tilbud til unge musikere i regionen om å være solist med orkestret. Det kom inn tolv søknader. Av disse har hele ni fått solisttilbud på årets Unge talenter-konsert. Konserten blir på Leknes den 21. oktober i den flotte konsertsalen i Meieriet kultursenter. Ketil Vangen fra Sortland dirigerer øyrikets symfoniorkester og skal lede de unge og orkesteret gjennom konserten.

Ketil Vangen
Ketil Vangen

En fagkomite av profesjonelle musikere i LVO har vurdert søknadene. De som ble tatt ut er på trompet, Temmam Al-Taie fra Vestvågøy og Victor Vogel fra Lødingen, på fløyte, Birgitte Frendal fra Hadsel, klarinett, Marthe Sofie Hansen fra Andøy, på fiolin Celia Sanchez-Nieves fra Hadsel, Aurora Winsjansen og Silje Risjord begge fra Sortland og på cello Hedda R. H. Dyrnes og Pelle Winsjansen også fra Sortland.

Dette konsertprosjektet er et viktig tilbud til unge i regionen. Det er noe helt spesielt å bli akkompagnert av et fulltonig symfoniorkester. LVO har gjennom årene arrangert en rekke Unge talenter-konserter. Det har vist seg at mange av de som har fått dette solist-tilbudet, i dag er profesjonelle utøvere i landets orkestre eller arbeider fulltid som frilansere og musikklærere. Produsent for årets talentprosjekt er klarinettisten Mats Iversen Vangen som også har vær Unge talenter-solist med LVO.

 

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.