”Tredje sangbok”

Lars Saabye Christensen er tilbake på scenen på Sortland. Sammen med sangeren Maj Britt Andersen og komponisten Geir Holmsen har han laget tre kapittel, selvstendige forestillinger, med nære, gripende tekster, som Holmsen har satt musikk til. Prosjektet er laget i samarbeid med NRK og er innspilt både på tv og cd. Denne gang er det den siste «Tredje Sangbok» som står på repertoaret.

Når de tar med forestillingen til Vesterålen sammen med sitt fantastiske band, er orkesteret ingen ringere enn øygruppas eget symfoniorkester, Lofoten og Vesterålen Orkesterforening. Rammene rundt konserten er Sortland Jazzfestival, og vi fyller Sortlands storstue Møysalen med musikere og publikum til en fantastisk forestilling. Den kjente norske stjernedirigent Ingar Bergby, vil lede det hele.

«Han Lars» har en spesiell posisjon på Sortland, og har skrevet mange av sine bøker mens han bodde på Sortland. Han har skrevet poesi om vår fantastiske region, og det er en ære å ha ham tilbake hos oss.
«Maj Britt Andersen, Lars Saabye Christensen og Geir Holmsen gir ut det etterlengtede siste kapittelet i deres KORK-Trilogi. Etter å ha gitt ut «Et Stille Sted» i 2018 og «Et snev av evig» i 2021, mottok de med god grunn flere spellemanns nominasjoner. Den 17.november 2023 kom «Tredje Sangbok» som avslutter et fantastisk og unikt samarbeid. Med Andersens nydelige stemme og formidlingsevne, Christensen sine formidable språklige bilder og Holmsen sine vidunderlige komposisjoner; er det ingen tvil om at dette samarbeidet går rett inn i historiebøkene.»

Orkesteret er for anledningen forsterket med musikere fra Musikk i Nordland, og er også en del av NASOLs 75 års jubileum.

Bandet til Maj Britt Andersen består av:
Ivar Anton Waagaard: Piano
Ingvild Habbestad: Nøkkelharpe
Daniela Reyes: Trekkspill
Christian Lundqvist: Trommer
Geir Holmsen: Bass

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.