Klassiske Solister

Høstens store konsertopplevelse i Vesterålen blir LVOs solistgalla, «Klassiske Solister». Under ledelse av den fremragende norske dirigent, Trond Husebø, vil publikum møte et topp motivert orkester og et knippe fantastiske solister!

På programmet står verker av Bruch, Rakcmaninov, Svendsen, Dvořák, Chaminade og Sibelius. Solistene der får høre er våre «egne» distriktsmusikere på Sortland og i Hadsel, pianist Sindre Myrbostad, cellist Lisa Holstad, fiolinist Anna-Sofia Ulfsax og cellist Synnøve Volden. I tillegg får vi møte det unge stortalentet fra Melbu, fløytist Birgitte Frendal, som for tiden studerer på Norges Musikkhøyskole.

Konserten er et samarbeid med Musikk i Nordland, og MiNensemblet stiller med musikere. Det blir med andre ord et topp trimmet orkester med førsteklasses solister!

Kjøp billetter her:

Kulturfabrikken Sortland, lørdag 5. november klokken 18:00.

Melbu Samfunnshus, søndag 6. november klokken 14:00.

 

Trond Husebø er kjent som en allsidig dirigent, som jevnlig gjester alle norske orkester. Han har f.eks. vært fast gjest ved Oslo Filharmoniske Orkester i mange sesonger. I tillegg er han også en hyppig gjest hos forsvarets profesjonelle korps.

Utenlands har han jobbet med orkestre som Gøteborg symfoniorkester, Norrköping symfoniorkester, Aarhus symfoniorkester og Aalborg symfoniorkester, og har også jobbet i USA, med Atlanta Pops. Husebø er en av de mest erfarne dirigentene for filmmusikk i Norge, og innspillinger dirigert av Husebø har fått flere nominasjoner. 

foto: Charlotte Lockert Jakobsen

Birgitte Frendal begynte å spille fløyte da hun var 8 år, og vokste opp i korps og kulturskole på Melbu. Fra skolekorps, musikkforeninga og regionkorps ble det etterhvert den klassiske musikken som traff og hun startet på talentprogrammene Unge musikere i Tromsø og Barratt Due i Oslo. Frendal har spilt i orkestre som LVO og Ung Filharmoni, samt diverse kammergrupper i Norge, og ikke minst vært solist med selveste KORK. I høst startet hun studier ved Norges Musikkhøgskole og drømmer om å leve av musikken.

Synnøve Volden har studert cello i Trondheim, Bergen og Stockholm. Hun har vært medlem av kammerorkesteret Trondheimsolistene, og turnert over hele verden sammen med dem. Med Nidaros Strykekvartett har hun hatt konserter i inn og utland, og deltatt ved en rekke festivaler. Kvartetten har i tillegg til klassisk musikk, også arbeidet tett på artister fra andre genre.

Siden 2013 har Synnøve bodd på Melbu i Vesterålen hvor hun har sin egen konsertserie, Hadsel Live, hvor hun har musisert med musikere som f.eks. Marianne Thorsen og Arve Tellefsen. Hun er også ansatt som distriktsmusiker i Hadsel.

Anna-Sofia Ulfsax

Anna-Sofia Ulfsax er utdannet ved Musikhögskolan i Göteborg og Universität der Künste i Berlin, og har deltatt i masterclasses med Pinchas Zuckermann, Philippe Graffin, Mee- Kyong Lee, Malin Broman, Kungsbacka pianotrio og Artemis quartet.

Hun er fast ansatt i klavertrioen ”Ensemble Blå”, og er distriktsmusiker og fiolinlærer på Sortland Kulturskole.

Anna-Sofia har en solid bakgrunn som freelance fiolinist, og har spilt med blandt andet Berliner Symfoniker, European Union Chamberorchestra, Det Norske Kammerorkester, Tromsø Kammerorkester, Oslo Operaorkester, Malmö Operaorkester, DR Symfoniorkestret og Göteborg Symfoniker.

Lisa Isabel Holstad er utdannet cellist fra Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Stavanger. Hun har siden 2012 vært ansatt som distriktsmusiker, og er cellist i klavertrioen ”Ensemble Blå” på Sortland.

Hun er også cellolærer i Sortland kulturskole og på musikklinja ved Sortland VGS. Ved siden av jobben på Sortland har hun gjort  frilansoppdrag for bl.a. Arktisk filharmoni, Hålogaland teater og Musikk i Nordland.

Lisa er leder av ensemblet Cellolyd, som startet Norges første cellofestival i Lofoten i 2012. I tillegg til å arrangerer festivaler og konserter i Lofoten og Vesterålen, har Cellolyd vært på turné i Brasil og Spania.

 

SindreSindre Myrbostad er oppvokst i Bodø og har bakgrunn fra jazz, rock og klassisk musikk. Han studerte først fire år ved Høgskolen i Tromsø hos klaverprofessor Tori Stødle. Etter et år i Århus ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium, studerte han videre ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Hamburg.

I 2004 ble han ansatt som distriktsmusiker på Sortland i klavertrioen ”Ensemble Blå”. Myrbostad spiller konserter både som solist og kammermusiker og har gitt konserter i Norge, Russland, Danmark og Tyskland.

Kjøp billetter her:

Kulturfabrikken Sortland, lørdag 5. november klokken 18:00.

Melbu Samfunnshus, søndag 6. november klokken 14:00.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.