AVLYST!!!!! Fotefar – LVO 45 år

LVO HAR I SAMRÅD MED MYNDIGHETENE VALGT Å AVLYSE DENNE KONSERTEN PGA KORONASITUASJONEN!!

LVO møter den Nord-Norske folkemusikkgruppa Fotefar på Sørvågen skole 8. november. Det blir matinékonsert i skoles aula klokken 1400, og det er mulig allerede nå å reservere billetter. Konserten blir arrangert etter de siste korona retningslinjer, i tett kontakt med de lokale helsemyndigheter.

Folkemusikkgruppa Fotefar som ble etablert i 2005, er hovedattraksjonen under konserten. Gruppa inngår i Musikk i Troms og landsdelsmusikerordningen. Den har vært et viktig tilskudd til å styrke folkemusikksatsningen i Nord-Norge. Musikerne i Fotefar har ulik musikalsk bakgrunn. Felespilleren Ragnhild Furebotten representerer den nordnorske tradisjonsmusikeren. Bendik Lund Haanshus er en dyktig arrangør og allround-gitarist og Lena Jinnegren er tidligere rockemusiker, med røttene i svensk visetradisjon.

Gruppa Fotefar blander tradisjonsmusikk med egne melodier og arrangement. Ragnhilds fotfeste i tradisjon og hennes levende felespill, Lenas varme stemme og formidlingsevne og Bendiks sans for rytmikk og harmonisering gir gruppa sitt unike særpreg.

Foto: Mats Iversen Vangen

Orkesteret har også invitert unge musikere fra kulturskolene i distriktet til å delta på workshop i Sørvågen, og så får de spille sammen med det store orkesteret på konserten. Det har alltid vært viktig for LVO å støtte arbeidet med rekruttering, og å lære unge og spille i orkester.

Dirigent for konserten blir Ketil Vangen fra Sortland. Han er dirigent og klarinettist, og en sentral skikkelse i arbeidet med kultur i vår region.

Foto Fotefar: Trym Ivar Bergsmo